Privacy Policy

EnglishNederlandsFrançais

Privacy policy of the website www.CDM.eu
(Last updated/laatste update/dernière mise à jour: 20/12/2018)

1. Purpose of this policy

1. Information

This policy informs You (in your capacity of data subject) about our processing of your data, in our capacity of Controller, in compliance with all applicable personal data protection and privacy laws and regulations, including the “GDPR” – General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 (hereunder referred to as the “Data Protection Law”), and, more particularly, pursuant to article 13 and 14 of the GDPR.

The purpose of this policy is also to inform you about your rights as regards the processing of your personal data.

2. Informed consent

In some cases (specified below), the legal basis of our processing is your informed consent. In such cases, this policy’s other purpose is to provide you with the necessary information to get a valid consent from you.

Where our personal data processing is based on your consent, you have the right to withdraw consent at any time, without affecting the lawfulness of processing based on consent before such withdrawal. To withdraw your consent, you are invited to use the easy opt out mechanisms that are provided in our communication tools or to send us an email (at the address indicated below).

Where our personal data processing is based on your consent, it is our duty to be able to demonstrate that you consented to the processing of your personal data. Therefore, we keep data as regards pertaining to your consent as long as we have the obligation to demonstrate our full compliance with Data Protection Laws.

If you are less than 16 years old, it is our duty make reasonable efforts to verify in such cases that consent is given or authorized by the holder of parental responsibility over the child, taking into consideration available technology. This explains why we may ask further information on such holder of parental responsibility.

2. Information on the data controller

Controller’s Identity: CDM N.V., incorporated under Belgian law, with registered address at Reutenbeek 9, 3090 Overijse, Belgium, registered with the Belgian Commercial Register [BCE/KBO] under n° 0428.322.207, and with email address privacy@CDM.eu (hereafter referred to as “CDM” or “we”).

3. Information on the different personal data processing activities

In this section 3 we provide information on:

  • the purposes of the processing for which the personal data are intended (why do we process your data);
  • the legal basis for the processing (and, if applicable, the legitimate interest pursued by us or by a third party);
  • the categories of personal data concerned (which personal data do we process);
  • the sources of your personal data;
  • the recipients or categories of recipients of the personal data, and to whom we transmit the personal data, if any;
  • the period for which the personal data will be stored, or if that is not possible, the criteria used to determine that period;
  • where applicable, the personal data transfers to recipients in countries outside EU or to international organizations, and the safeguards provided by the controller in such case;

In order to be as transparent and clear as possible, this information is presented in the table below, and is provided by data category:

 The processing of personal data by the website www.CDM.eu pursues the following purposes (and is based on the following legal bases)

  1. Information and assistance to visitors to our site, including contact forms and newsletters (consent);
  2. Operation and security by functional cookies and by collecting IP addresses (legitimate interest);
  3. Analysis by direct and indirect analysis cookies (consent).
Categories of data Source Data retention Recipients
From contact forms Directly from the data subject 1 year by default (for our newsletters : unlimited until unsubscription) No external communication
Functional cookies + IP addresses Directly from the data subject see the cookie policy No external communication
Direct analysis cookies Directly from the data subject see the cookie policy No external communication
Indirect analysis cookies Directly from the data subject see the cookie policy Communication to the third party installing the cookie and its partners (this implies transfers outside the European Union, without the protection of your data being formally guaranteed).

4. Your rights as a data subject

The applicable Data Protection Law grants you some rights, on certain grounds, and subject to certain conditions, including the rights to access, correct, object to the use of, or request the deletion or portability of Personal Data, as well as to ask a restriction of processing.

Please contact us as set out in the “Who to Contact About Your Personal Data” section below with any requests to exercise your rights or if you have any questions or concerns about how we process Personal Data.

You can, in principle, exercise these rights free of charge. Please note, however, that the processing of external requests, which are found to be unfounded or excessive, may sometimes be subject to reasonable administrative fees.

Please note that some Personal Data may be exempt from access, correction, objection, deletion, restriction and/or portability rights in accordance with the applicable Data Protection Law or other laws.

5. Security

CDM will take appropriate technical, physical, legal and organizational measures, which are consistent with applicable privacy and data security laws. Unfortunately, no data transmission over the Internet or data storage system can be guaranteed to be 100% secure. If you have reason to believe that your interaction with us is no longer secure (for example, if you feel that the security of any Personal Data you might have with us has been compromised), please immediately notify us. See the “Who to Contact About Your Personal Data” section below.

When CDM provides Personal Data to a service provider, the service provider will be selected carefully and required to use appropriate measures to protect the confidentiality and security of the Personal Data.

6. Complaints

If you are not happy with our processing of your Personal Data and if you feel that contacting us could not solve the issue, the applicable Data Protection Law provides you with a right to lodge a complaint with the competent supervisory authority (more information is available on its website : https://www.autoriteprotectiondonnees.be/).

Autorité de Protection des Données
Rue de la Presse, 35
1000 Bruxelles (Belgique)
Tel. : +32 (0)2 274 48 00
Fax : +32 (0)2 274 48 35
Email : contact(at)apd-gba.be

7. Who to contact about your Personal Data

If you have any questions about our use of your Personal Data you can send us an e-mail at this address: privacy@CDM.eu, or write to CDM, Reutenbeek 9, 3090 Overijse, Belgium.

8. Changes to This Privacy Policy

We review this Privacy Policy regularly and reserve the right to make changes at any time to take account of changes in our business and legal requirements.

To inform you of the changes, we will place updates on our website. In some cases (and when we have your address), we can also inform you per email.

Please take a look at the “LAST UPDATED” date at the top of this Privacy Policy to see when it was last revised.


Privacybeleid van de website www.CDM.eu

1. Doel van dit beleid

1.1 Informatie

Deze policy informeert u (in uw hoedanigheid van “betrokkene”) over hoe wij (in onze hoedanigheid van “verwerkingsverantwoordelijke”) omgaan met uw persoonsgegevens, in overeenstemming met alle toepasselijke wetten en voorschriften inzake gegevensbescherming en privacy (hierna “gegevensbeschermingswetten” genoemd), en, meer in het bijzonder en onder andere, in overeenstemming met de artikelen 13 en 14 van Verordening (EU) 2016/679 (of “AVG” / “GDPR”).

Dit beleid is ook bedoeld om u te informeren over uw rechten met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens.

1.2 Geïnformeerde toestemming

In sommige gevallen (zie hieronder) is de wettelijke basis voor onze gegevensverwerking uw geïnformeerde toestemming. In dergelijke gevallen is het andere doel van dit beleid om u de informatie te verstrekken die nodig is om geldige toestemming van u te verkrijgen.

Voor zover onze verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op uw toestemming, hebt u het recht om uw toestemming op elk moment in te trekken, zonder dat deze intrekking invloed kan hebben op de rechtmatigheid van de verwerking die voorafgaand aan deze intrekking heeft plaatsgevonden. Om uw toestemming in te trekken, vragen wij u om gebruik te maken van de eenvoudige uitschrijvingsprocedures die onze communicatiemiddelen u bieden of door ons een e-mail te sturen (naar het adres dat vermeld staat in de rubriek “Met wie contact opnemen over uw persoonsgegevens”).

Wanneer onze verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op uw toestemming, is het onze plicht om aan te tonen dat u akkoord gaat met de verwerking van uw persoonsgegevens. Om dit te kunnen doen, bewaren wij gegevens met betrekking tot uw toestemming zolang we moeten aantonen dat we volledig voldoen aan de wetgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Als u jonger bent dan 16 jaar is het onze plicht om redelijke inspanningen te leveren om in dergelijke gevallen te verifiëren of de toestemming is gegeven of geautoriseerd door de persoon die het ouderlijk gezag draagt, rekening houdend met de beschikbare technologie. Dit verklaart waarom we, in voorkomend geval, meer informatie kunnen vragen over deze titularis van het ouderlijk gezag.

2. Informatie over de verantwoordelijke van de gegevensverwerking

Identiteit verantwoordelijke: CDM N.V., opgericht onder Belgisch recht, met geregistreerd adres te Reutenbeek 9, 3090 Overijse, België, geregistreerd in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) onder n° 0428.322.207, en met emailadres privacy@CDM.eu (hierna “CDM” of “wij”).

3. Informatie omtrent de verschillende verwerkingen van persoonsgegevens

In dit hoofdstuk 3 geven wij u voor elke behandeling die wij uitvoeren informatie over:

  • de doeleinden van de verwerking (waarom wij uw gegevens verwerken);
  • de rechtsgrond van de verwerking (en, indien van toepassing, de legitieme belangen die door ons of een derde worden nagestreefd);
  • de categorieën persoonsgegevens (welke soorten gegevens worden verwerkt);
  • de bronnen van uw gegevens;
  • indien van toepassing, de categorieën ontvangers van persoonsgegevens (met wie wij gegevens delen);
  • de duur van de periode gedurende welke persoonsgegevens worden bewaard of, indien het niet mogelijk is om deze duur te specifiëren, het criterium dat wordt gebruikt om deze duur te bepalen;
  • in voorkomend geval, de doorgifte van persoonsgegevens aan ontvangers in landen buiten de EU of aan internationale organisaties en de waarborgen die een dergelijke doorgifte mogelijk maken;

Om zo transparant en duidelijk mogelijk te zijn, is deze informatie in de tabel hieronder opgenomen, onderverdeeld per gegevenscategorie:

De verwerking van persoonsgegevens door de website www.CDM.eu heeft de volgende doeleinden (en is gebaseerd op de volgende rechtsgrondslagen)

  1. Informatie en hulp aan bezoekers van onze site, inclusief contactformulieren en nieuwsbrieven (toestemming);
  2. Werking en beveiliging door functionele cookies en door het verzamelen van IP-adressen (legitieme belangen);
  3. Analyse door directe en indirecte analyse cookies (toestemming).
Categorieën van gegevens Bron Duur van bewaring Ontvangers
Van contactformulieren Rechtstreeks van de betrokkene 1 jaar standaard
(tot het moment van uitschrijven voor onze nieuwsbrieven)
Geen externe communicatie
Functionele cookies + IP-adressen Rechtstreeks van de betrokkene zie het cookiebeleid. Geen externe communicatie
Directe analyse cookies Rechtstreeks van de betrokkene zie het cookiebeleid. Geen externe communicatie
Indirecte analyse cookies Rechtstreeks van de betrokkene zie het cookiebeleid. Mededeling aan de derde partij die de cookie installeert en zijn partners (dit impliceert overdrachten buiten de Europese Unie, zonder dat de bescherming van uw gegevens formeel gewaarborgd is).

4. Uw rechten als betrokkene

Gegevensbeschermingswetten verlenen u rechten in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden, waaronder het recht van toegang, rectificatie, verzet tegen verwerking of verzoek om verwijdering van uw persoonsgegevens, evenals het recht om de beperking van de verwerking te vragen. In bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden heeft u ook recht op de overdraagbaarheid van uw gegevens.

Neem contact met ons op zoals aangegeven in het onderdeel “Met wie contact opnemen over uw persoonsgegevens” hieronder om een verzoek in te dienen om uw rechten uit te oefenen of als u vragen of zorgen heeft over de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan.

U kunt deze rechten in principe gratis uitoefenen. Voor de behandeling van externe verzoeken, die ongegrond of buitensporig worden bevonden, kunnen echter soms redelijke administratieve kosten in rekening worden gebracht.

Houd er rekening mee dat sommige persoonsgegevens kunnen worden vrijgesteld van het recht van toegang, rectificatie, bezwaar, verwijdering, beperking of overdraagbaarheid in overeenstemming met de gegevensbeschermingswetten.

5. Veiligheid en beveiliging

CDM zal passende technische, fysieke, juridische en organisatorische maatregelen nemen die voldoen aan de gegevensbeschermingswetten. Helaas kan voor geen enkele gegevensoverdracht via het internet of voor geen enkel gegevensopslagsysteem gegarandeerd worden dat het 100% veilig is. Als u reden hebt om aan te nemen dat een interactie met ons niet langer veilig is (bijvoorbeeld als u van mening bent dat de veiligheid van de persoonlijke gegevens die u aan ons hebt bezorgd, in gevaar is gebracht), gelieve ons dan onmiddellijk op de hoogte te brengen. Zie de sectie “Met wie contact opnemen over uw persoonsgegevens” hieronder.

Wanneer CDM persoonsgegevens aan een dienstverlener verstrekt, wordt de dienstverlener zorgvuldig geselecteerd en dient de dienstverlener passende maatregelen te nemen om de vertrouwelijkheid en veiligheid van de persoonsgegevens te beschermen.

6. Klachten

Als u niet tevreden bent met onze behandeling van uw persoonsgegevens en u denkt dat het probleem niet kan worden opgelost door contact met ons op te nemen, geven de gegevensbeschermingswetten u het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit (meer informatie op de website van deze laatste: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/)

Gegevensbeschermingautoriteit
Drukpersstraat 35,
1000 Brussel (België)
Tel.: +32 (0)2 274 48 00
Fax.: +32 (0)2 274 48 35
Email: contact(at)apd-gba.be

7. Met wie contact opnemen over uw persoonsgegevens

Indien u vragen hebt over ons gebruik van uw persoonsgegevens, kan u steeds een e-mail sturen naar volgend adres: privacy@CDM.eu of een brief sturen naar CDM, Reutenbeek 9, 3090 Overijse, België.

8. Wijzigingen aan dit beleid

Wij beoordelen dit beleid regelmatig en behouden ons het recht voor om te allen tijde wijzigingen aan te brengen om uitdrukking te geven aan veranderingen in ons bedrijf of nieuwe wettelijke vereisten.

Om u op de hoogte te houden van de wijzigingen zullen wij updates op onze website. In sommige gevallen (en als we uw adres hebben) kunnen wij u ook per e-mail op de hoogte brengen.

Controleer de datum “laatste update” bovenaan dit beleid om te zien wanneer het voor het laatst werd herzien.


Politique de protection des données personnelles du site www.CDM.eu

1. Objectif de cette politique

1.1 Information

Cette politique vous informe (en votre qualité de personne concernée) sur la manière dont nous traitons vos données personnelles, en notre qualité de responsable du traitement, conformément à toutes les lois et règlements sur la protection des données et la vie privée en vigueur, y compris le « RGPD » – Règlement (UE) 2016/679 (ci-après dénommé « Lois sur la protection des données »), et, plus particulièrement, en application des articles 13 et 14 du RGPD.

Cette politique a également pour objectif de vous informer sur vos droits concernant le traitement de vos données à caractère personnel.

1.2 Consentement éclairé

Dans certains cas (spécifiés ci-dessous), la base juridique de notre traitement est votre consentement éclairé. Dans de tels cas, l’autre objectif de cette politique est de vous fournir les informations nécessaires pour obtenir un consentement valide de votre part.

Lorsque notre traitement de données personnelles est basé sur votre consentement, vous avez le droit de retirer votre consentement à tout moment, sans que ce retrait ne puisse toutefois affecter la licéité du traitement effectué préalablement à ce retrait. Pour retirer votre consentement, vous êtes invité à utiliser les procédures de désinscription facile qui vous sont fournies par nos outils de communications ou en nous envoyant un courrier électronique (à l’adresse indiquée ci-dessous).

Lorsque notre traitement de données personnelles est basé sur votre consentement, il est de notre devoir de pouvoir démontrer que vous avez consenti au traitement de vos données personnelles. Pour ce faire nous conservons des données relatives à votre consentement aussi longtemps que nous avons besoin de démontrer notre pleine et entière conformité aux Lois sur la protection des données.

Si vous avez moins de 16 ans, il est de notre devoir de faire des efforts raisonnables pour vérifier, dans de tels cas, que le consentement est donné ou autorisé par le titulaire de l’autorité parentale, tenant compte de la technologie disponible. Ceci explique pourquoi, le cas échéant, nous pouvons être amenés à demander plus d’informations sur ce titulaire de l’autorité parentale.

2. Information sur le responsable du traitement

Identité du responsable du traitement: CDM S.A., société de droit belge, ayant son siège sis à Reutenbeek 9, 3090 Overijse, Belgique, enregistrée auprès de la Banque Carrefour des Entreprises sous le numéro BCE 0428.322.207, et ayant pour adresse de courrier électronique privacy@CDM.eu (ci-après dénommée “CDM” ou “nous”).

3. Information sur les différents traitements de données personnelles

Dans cette section 3, pour chaque traitement que nous effectuons, nous vous fournissons des informations sur :

  • Les finalités du traitement pour lesquelles les données personnelles sont destinées (pourquoi nous traitons vos données);
  • Les bases légales du traitement (et le cas échéant, l’intérêt légitime poursuivi par nous ou par un tiers) ;
  • Les catégories de données personnelles concernées (quels types de données sont traitées);
  • Les sources de vos données ;
  • Le cas échéant, les destinataires, ou catégories de destinataires de données personnelles (avec qui nous partageons les données) ;
  • La durée de conservation des données personnelles, ou si ce n’est pas possible de le préciser, le critère utilisé pour déterminer cette durée ;
  • Le cas échéant, le transfert de données personnelles à des destinataires dans des pays tiers à l’UE ou à des organisations internationales et les garanties permettant ce transfert;

Afin d’être aussi transparente et clair que possible, cette information est présentée dans le tableau ci-dessous, et est fournie par catégorie de données :

Les traitements de données à caractère personnel par le site Internet www.CDM.eu poursuivent les finalités suivantes (et sont basées sur les bases légales suivantes):

  1. Information et assistance aux visiteurs de notre site, notamment via des formulaires de contact et newsletters (consentement);
  2. Fonctionnement et sécurisation par cookies fonctionnels et par collecte d’adresses IP (intérêt légitime);
  3. Analyse par des cookies d’analyse directs et indirects (consentement).
Catégories de données Source Durée de conservation Destinataires
Provenant de formulaires de contact Directement de la personne concernée 1 an par défaut
(jusqu’à la désinscription en ce qui concerne nos newsletters d’information)
Pas de communication externe
Cookies fonctionnels + adresses IP Directement de la personne concernée voir la politique cookies. Pas de communication externe
Cookies directs d’analyse Directement de la personne concernée voir la politique cookies. Pas de communication externe
Cookies indirects d’analyse Directement de la personne concernée voir la politique cookies. Communication au tiers installant le cookie et à ses partenaires (ceci implique des transferts en dehors de l’Union Européenne, sans que la protection de vos données ne puisse être formellement garantie).

 

4. Vos droits en tant que personne concernée

Les Lois sur la protection des données vous accordent des droits dans certains cas et sous certaines conditions, y compris les droits d’accès, de rectification, de demander d’effacement de vos données personnelles, ainsi que le droit de demander la limitation du traitement ou de vous opposer au traitement. Dans certains cas et sous certaines conditions, vous avez également un droit à la portabilité de vos données.

Veuillez nous contacter tel que précisé dans la section « Qui contacter à propos de vos données personnelles » ci-dessous pour formuler toute requête d’exercice de vos droits ou si vous avez des questions ou des préoccupations concernant la façon dont nous traitons vos données personnelles.

Vous pouvez, en principe, exercer ces droits sans frais. Veuillez toutefois noter que le traitement des demandes externes, qui s’avèrent infondées ou excessives, peut parfois être soumis à des frais administratifs raisonnables.

Veuillez noter que certaines données personnelles peuvent être exemptées des droits d’accès, de rectification, d’opposition, de suppression, de limitation ou de portabilité conformément aux Lois sur la protection des données personnelles ou d’autres législations.

5. Sécurité

CDM prendra les mesures techniques, physiques, juridiques et organisationnelles appropriées, qui sont conformes aux Lois sur la protection des données personnelles. Malheureusement, aucune transmission de données au travers d’Internet ni aucun système de conservation de données ne peut être garanti comme étant à 100% sécurisé. Si vous avez des raisons de penser qu’une interaction avec nous n’est plus sécurisé (par exemple si vous estimez que la sécurité de toute donnée personnelle que vous pourriez avoir auprès de nous a été compromise), veuillez-nous en informer immédiatement. Voyez la section « Qui contacter à propos de vos données personnelles » ci-dessous.

Lorsque CDM fournir des données personnelles à un prestataire de services, le prestataire de services sera sélectionné avec soin et devra utiliser des mesures appropriées pour protéger la confidentialité et la sécurité des données personnelles.

6. Réclamations

Si vous n’êtes pas satisfaits de notre traitement de vos données personnelles et si vous pensez que nous contacter ne résoudra pas le problème, les Lois sur la protection des données vous donnent le droit de déposer une plainte auprès de l’autorité de contrôle compétente (plus d’informations sur le site web de celle-ci : https://www.autoriteprotectiondonnees.be/).

Autorité de Protection des Données
Rue de la Presse, 35
1000 Bruxelles (Belgique)
Tel. : +32 (0)2 274 48 00
Fax : +32 (0)2 274 48 35
Email : contact(at)apd-gba.be

7. Qui contacter à propos de vos données personnelles

Si vous avez des questions à propos de notre utilisation de vos données personnelles vous pouvez nous envoyer un courrier électronique à l’adresse suivante : privacy@CDM.eu, ou écrire à CDM, Reutenbeek 9, 3090 Overijse, Belgique.

8. Modifications de cette Politique vie privée

Nous examinons régulièrement cette Politique vie privée et nous réservons d’y apporter des changements à tout moment pour prendre en compte des changements dans nos activités ou de nouvelles exigences légales.

Pour vous informer des changements, nous publierons les mises à jour sur notre site web. Dans certains cas (et si nous disposons de votre adresse), nous pouvons aussi vous en informer par email.

Veuillez vérifier la date de « dernière mise à jour » en haut de cette Politique vie privée pour savoir quand elle a été révisée pour la dernière fois.