Rua do Polo Sul

Lisbon, Portugal

Property owner

Vodafone Portugal

Main contractor

Engil

Architect

Alexandre Burmester & José Carlos Gonçalves

Acoustic consultant

Vitor Abrantes

Structural engineer

Afaconsult

Details

1300 m² street / car park

Building type

Commercial

Intervention level

Floor

Thanks to a bespoke CDM-FLOAT solution offices located just on top of the car park and next to the street don’t suffer from structural noise problems anymore.

Vodafone-Portugal transferred its new head-quarter building to Parque das Nações Zone (world exposition site – Expo98 Lisbon). The building comprises two blocks with a street running between them and car park access via a tunnel.

Structural noise was a problem in the offices located around the street and the car park entrance; especially below the street slab. Additional difficulty was caused by the sloping of the different floating slabs and the significant shear loads.

A CDM-FLOAT floating floor system with a resonance frequency of 12-13Hz was installed across the whole of the street slab using conical pads in the sloping zones and rectangular pads in the straight zone.

Car park access tunnel

Conical pads

Rectangular pads

Do you need our experts to help you with your project?

Don't hesitate to contact us, we are here to help!

Contact us