BBC W1 Technical Boxes

London, United Kingdom

Property owner

Land Securities / BBC

Main contractor

Bovis LendLease

Architect

Sheppard Robson

Acoustic consultant

Applied Acoustic Design

Structural engineer

Ramboll

Details

49 studios, total area > 1500m²

Building type

Arts & Media

Intervention level

Floor

The enormous redevelopment of the site around Broadcasting House is situated between the Bakerloo and Victoria underground lines and the tube trains are clearly audible in all the buildings. Therefore, CDM was asked to install floating floors using the CDM-QDECK system.

To protect the Technical Boxes from structure-borne noise each one was built off a concrete floating floor.

The construction of the floating floors depended on the location within the building: in the basement the floors were 125mm concrete on 100mm void supported by bearings with a natural frequency of <8Hz.

On the ground floor the floors were 90mm concrete on 100mm void; the 2nd floor was 90mm concrete on 75mm void and the 3rd and 4th floors 90mm concrete on 50mm void.

CDM-QDECK isolation rails

CDM-QDECK installation

Do you need our experts to help you with your project?

Don't hesitate to contact us, we are here to help!

Contact us